היא טכניקה שמשתמשים בה על מנת לנהל תהליכי שיווק בצורה אוטומטית בכמה ערוצי שיווק בו זמנית. על מנת למקסם את התוצאות אנו בונים תהליכים שמופעלים באמצעות טריגרים שאותם קבענו והגדרנו מראש.
למשל, כאשר אנחנו עושים פילוח בדאטה שברשותנו אנו יכולים לקבוע כי כל הלקוחות שילחצו על הבאנר השיווקי X יופנו לדף Y. למעשה,כל טריגר שקבענו,
מניע לפעולת המשך שנקבעה מראש ובתזמון שנקבע במערכת השיווק האוטומטית.
למד את התנהגות הלקוח:
- דיוור – נקבע מראש פעולה שתתרחש במידע והלקוח שלנו קיבל מאיתנו דואר אלקטרוני ופתח אותו. במידה ורוב המיילים לא יפתחו גם מכך נוכל להבין הרבה. יתכן למשל ששורת הנושא חשודה או לא ברורה או שפנינו לפילוח הלא נכון מרשימת הלקוחות.
- הודעות – שליחת מידע שיווקי שונה ללקוחות בהתאם לאופן התגובה שלהם.
- A/B טסטינג – אנו יכולים לבצע בדיקה פשוטה דרך מערכת האוטמציה ולשלוח לאותו הפילוח שקבענו שני באנרים או דוגמאות אחרות שנראות כמעט זהות אך הטריגרים בכל אחת מהן שונה. ככל שיותר אנשים יקליקו או יבצעו פעולה אחרת שאנו צריכים נדע מה מוצלח יותר. כבית עסק, כמות המידע שניתן להשיג ממבדקים אלו היא עצומה. לעיתים נקבעים או מבוטלים פרויקטים בעקבות כך. המבחן הוא אובייקטיבי ומדיד.
- סקרים – אנו יכולים לשלוח מבדקים ללקוחות שלנו. לדוגמא, לאחרונה ניתן לראות כי חברות הסלולר משתמשות בכך לאחר שיחה עם נציג. הלקוח מקבל מסרון. במסרון הלקוח יכול לבחור אם לענות על הסקר. במידה ובחר שכן, הוא יועבר לדף אינטרנטי עם מספר שאלות על השירות שקיבל. מבחינת הלקוח מדובר בערכים של אמון ומשוב כן על החברה.
- גבולות – במערכות האוטומציה השמים הם הגבול. אתה כבית עסק יכול לקבוע מספר רב של תנאים בהתאם להתנהגות הלקוחות. לזה קוראים, טריגרים חכמים. אנו יכולים לבחור להוביל את הלקוח שלנו תוך למידה על התנהגותו הצרכנית ולנתב אותו.
- הסקת מסקנות – המערכת כה משוכללת שהיא מספקת דוח מפורט המדגים לנו את התנהגות הלקוחות שלנו ועוזר לנו להחליט מה הצעדים הבאים. לעיתים אנחנו נופתע ונגלה פרטים חדשים. למשל, בדף הצטרפות לאתר שלנו לאחרונה ראינו אחוזי פרישה גבוהים. משמע, הלקוחות לא סיימו את ההרשמה. דרך הדוח שהמערכת תפיק נצליח לגלות באיזה שלב נטש הלקוח. ייתכן שהוספנו סעיף לא רלוונטי או שהתהליך מייגע.