טלמרקטינג הינו כלי שיווק מכירתי מתקדם ועיקרי שעושים בו שימוש בחברות וארגונים רבים. דוגמה לכך היא דרך שיחות טלפוניות ממוקדות שמבצעים ללקוחות קיימים או פוטנציאליים. אם אתם כבר מעוניינים בהקמת מחלקה המיועדת לטלמרקטינג המכונה Call Center שימו דגש על הכשרת העובדים. זכרו שיש להם רק מספר דקות במקרה הטוב לשכנע ולעניין את הלקוח. הקפידו על הניסוח, במידה ואתם מבצעים פנייה בעברית וודאו כי היא תקינה, עקבו אחר השיחות ולימדו מהם לצעדים הבאים.
רווחים אפשריים ממוקד הטלפוני לעסק שלך:
- עלייה ברווחים- איש המכירות מטלפן ללקוח ומענין אותו במוצר חדש או שירות. כמות השיחות שניתן לעשות בשעה ובעקבותן לסגור עסקה גבוהה
- סקר שוק- אם כבר בחרתם לצאת עם מוצר חדש לשוק או שיפורים למוצר קיים ניתן דרך מוקד טלמרקטינג לוודא את דרישת המוצר בשוק ומה הציפיות ממנו. לעיתים בעקבות סקר שכזה מחליטים על דחייה ביציאה לשוק ומניעת הפסדים. אם יש ספק, אין ספק.
- הכירות- ניתן בשיחת טלפון ליזום ולתאם פגישת הכירות. אנו רואים זאת רבות בעולמות של הסרת שיער.
- שיווק- טלמרקטינג הוא כלי שיווקי לכל דבר והוא בחלק מהמקרים השלב הנוסף לאחר שדיוורנו ללקוחות באמצעים אחרים. למשל ב-מסרון
CRM ויצירת סקרים לעסק:
לא לכל בית עסק ישנה האפשרות הכלכלית להפעיל מוקד עם עובדים שיבצעו עבורו פילוח וסקרים. כיום מערכת ה- CRM מאפשרת לעסקים קטנים כגדולים לבצע סקר בקלות ונוחות. זה מתחיל מאפשרויות פילוח קהל הלקוחות ולאחריו איסוף הנתונים.
במערכת ישנה אפשרויות להתאים את הסקר המתבקש לעסק לפי התאמה לצרכיו. כמו כן, לאחר שביצענו סקר שוק אנו צריכים להפיק ממנו מסקנות. ביכולתה של המערכת, להפיק עבורינו דוחות סטטיסטיים שיעזרו לנו בגיבוש מסקנות להמשך דרכינו.
למשל אנו נוכל לראות בדוח באיזה שלב הלקוח שלנו נטש את תהליך הרכישה. נוכל אף לדעת כמה דקות שיחה בממוצע נדרשים על מנת לסגור עסקה או הבאת הלקוח לפגישה אישית מולנו.
לסיכום, בעולם תחרותי ומתקדם טכנולוגית, יש לנו האפשרות לפנות ללקוח הקיים או העתידי בשלל אמצעים כדי להבטיח את מקומנו בשוק ולהגדיל רווחים אבל בעיקר דורש מאיתנו כבעלי עסקים שנותנים שירות להשתפר כל העת.